navigatie plaatje en tekst rechterkolom
hoogte rij bepalen
 • persoonlijke kracht
 • effectief communiceren

PERSOONLIJKE KRACHT

'Persoonlijke kracht' gaat over weten wat je wilt en het vermogen bezitten om dat na te streven. Een cursus 'Persoonlijke kracht' bestaat uit zes waardevolle bijeenkomsten waarin je leert je kwaliteiten te benutten.
 
 • resultaat
   
 • inhoud
   
 • werkwijze
   
 • informatie
   
Je bent je  bewust van je persoonlijke kracht en kunt deze  inzetten, waardoor je daadkrachtiger en duidelijker wordt. Je weet wat je belangrijk vindt in het leven. Hierdoor kun  je congruent  zijn met wie je bent in gedrag, gevoel en houding.Je weet beter wat je wilt. Je hebt inzicht in je kwaliteiten en je valkuilen. Je kunt meer van je capaciteiten inzetten doordat je vaste patronen los kunt laten. Je vitaliteit en het plezier in leven en werk groeit.  Je bent beter in staat om sturing te geven aan werk en leven en staat open voor nieuwe ervaringen.
improvisatie theater
Luisteren naar je lichaam. Hoe is jouw balans tussen lichaam en geest? Ben je je bewust van je fysieke gedrag in verschillende situaties? Door middel van ontspannings- en bewustzijnsoefeningen leer je om meer in contact te komen met je eigen lichaam en beter te luisteren naar signalen die je lichaam je geeft.
Bewust worden van je kwaliteiten. We onderzoeken samen je kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën en hoe deze zich bij jou hebben ontwikkeld. Tenslotte staan we stil bij de vraag of er kwaliteiten zijn die je zou willen hebben of ontwikkelen.
Bewust worden van je dromen en wensen. Wat doe je met aandacht en met passie? Waardoor raak je geïnspireerd? Wat waren en zijn je dromen? Je leert te luisteren naar je innerlijke stem en zo keuzes te maken die echt bij je passen.
Doorbreken van belemmerende overtuigingen. Zijn er belemmerende overtuigingen die je je ervan weerhouden om te worden wie je zou willen zijn? Heb je blokkades opgebouwd? Wat zijn je afweermechanismen?
Nieuwe wegen inslaan. Je maakt een stappenplan om tussen de trainingen en na afloop het ontdekte en geleerde een vaste plaats in je leven te geven.

Vooraf voeren wij een persoonlijk intake gesprek om de wederzijdse verwachtingen af te stemmen en de doelen en wensen helder te maken.
Hoe zorg je ervoor dat een training beklijft en niet nog een theorie boek voor in de kast is?
Naast relevante theorie vindt  gedragsverandering  vooral  plaats door  te doen. Te ervaren. Daarvoor gebruiken we improvisatietheater. Deze ervaring is zo intensief dat het je bij blijft.
Improvisatietheater brengt je in het hier en nu. Je wordt je bewust van gedragspatronen, voorkeuren en gewoontes en ontdekt verborgen eigenschappen.

We werken altijd met zijn tweeën. Een man en vrouw, beiden acteur en trainer.
Met iedere deelnemer voeren we vooraf een uitgebreid intake gesprek zodat je dat leert wat je nodig hebt.  

Onze programma's kenmerken zich door: openheid, veiligheid, energie, waardering, inspiratie, enthousiasme, humor, interesse, directheid en authenticiteit.

Een training bestaat uit drie sessies van twee dagen.
Dag 1 duurt van 10 tot 19 uur. Dag 2 duurt van 9 tot 17 uur.

Data volgende training:
maandag 18 november en dinsdag 19 november 2013
maandag 16 december en dinsdag 17 december 2013
maandag 13 januari en dinsdag 14 januari 2014

Aantal deelnemers: Maximaal 10 personen.
Prijs: €1750 per persoon, inclusief materiaal en intakegesprek.
Exclusief verblijfskosten en BTW.

Voor meer informatie en aanmeldingen:
john@speeleensmetvuur.nl of 06-20037201
wendy@speeleensmetvuur.nl
Of stel uw vraag via de contact pagina.

Uitgebreide informatie en printversie (PDF)route in pdf

EFFECTIEF COMMUNICEREN

In de cursus communicatie gebruiken we de vier elementen om je communicatiestijl te analyseren. Je oefent met nieuwe manieren van communiceren, waardoor je in tal van situaties beter in staat bent om jezelf uit te drukken, te luisteren en de ander te overtuigen.
 • Resultaat
   
 • Inhoud
   
 • Werkwijze
   
 • Informatie
   
Je zult in de communicatie:

tot de ander kunnen doordringen doordat het vuur is aangewakkerd.
de ander kunnen overtuigen doordat je lucht gebruikt.
je kunnen openstellen doordat het water kan stromen.
rustig en vastberaden zijn doordat het aarde element aangesproken wordt.

persoonlijke kracht
In ieder geval komen de volgende onderwerpen aan de orde:
“Vuur, water, lucht en aarde” communicatie vanuit de vier elementen
“Als vuur en water op elkaar reageren” over conflicthantering
Feedback geven en ontvangen
Verbale en non verbale communicatie
Wij zetten cognitieve, creatieve en lichaamsgerichte oefeningen in om jouw persoonlijke manier van communiceren kracht te ontdekken en te leren inzetten. We gebruiken in onze trainingen werkvormen uit het improvisatietheater omdat je daarmee de kracht ontwikkelt om volledig in het hier en nu te zijn.Je kunt experimenteren met gedrag, verborgen eigenschappen ontdekken en jezelf in meer gradaties leren kennen. Daarnaast zorgt het voor plezier en ontspanning.

In onze cursus word je je bewust hoe de vier elementen zich in jou verhouden en hoe dat jouw wijze van communiceren bepaalt. Door te spelen met de elementen ontdek je voorkeuren en gewoontes en gevolgen daarvan.

Een training bestaat uit drie sessies van twee dagen.
Data volgende training:
donderdag 14 november en vrijdag 15 november 2013
donderdag 12 december en vrijdag 13 december 2013
donderdag 16 januari en vrijdag 17 januari 2014Aantal deelnemers: Maximaal 10 personen.
Prijs: €1750 per persoon, inclusief materiaal en intakegesprek.
Exclusief verblijfskosten en BTW.

Voor meer informatie en aanmeldingen:
john@speeleensmetvuur.nl of 06-20037201
wendy@speeleensmetvuur.nl
Of stel uw vraag via de contact pagina.

LOSSE WORKSHOPS

 •    Workshop ‘Kwaliteit!’   
 •    Workshop ‘In je element’  
 •    Workshop ‘Wat zeg je?’   

Workshop ‘Kwaliteit!’ over kernkwaliteiten en valkuilen

 • resultaat
 • inhoud
 • werkwijze
 • informatie

Je hebt inzicht gekregen in jouw (verborgen) kwaliteiten. Je daadkracht is vergroot. Je weet beter hoe je jouw kwaliteiten krachtig naar buiten kunt brengen en je profiteert hiervan in werk en privé. Tevens ben je je bewust van je valkuilen. Je hebt geleerd hoe je deze kunt ombuigen naar bruikbare eigenschappen.

Een workshop bij ‘Speel eens met vuur’ is een korte en krachtige manier om jezelf te prikkelen en inzicht te krijgen. Bovendien geeft zo’n workshop je de kans om kennis te maken met onze manier van werken.

Tijdens de avond 'Kwaliteit!' behandelen wij de theorie van het kernkwadrant. We onderzoeken samen je kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën. We staan stil bij de vraag of er eigenschappen zijn die je zou willen hebben of ontwikkelen. Enkele vragen die aan de orde zullen komen: Wat zijn je sterke kanten? Als je teveel doorschiet in een kwaliteit, in welke valkuil beland je dan? Aan welke eigenschap van anderen kun je je ergeren? Welke uitdaging schuilt daarachter?

Tijdens de workshop doen we aandachtsgerichte en fysieke oefeningen om lichaamsbewustzijn te bevorderen. We leggen de theorie van het kernkwadrant uit en koppelen dit aan de vier elementen. We doen theateroefeningen om te experimenteren met je kwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen.

Voor meer informatie en aanmeldingen:

john@speeleensmetvuur.nl of 06-20037201
wendy@speeleensmetvuur.nl

Of stel uw vraag via de contact pagina.

Tijd en plaats:
Binnenkort, van 19.30 uur tot 22.30 uur.
Wilt u op de hoogte worden gebracht als de nieuwe workshopdata bekend zijn?
Klik dan hier.


Kosten:
€ 37,50 (incl. BTW).
Prijs voor drie workshops: € 95,=.

Workshop ‘In je element’ over de vier elementen

 • resultaat
 • inhoud
 • werkwijze
 • informatie

Resultaat

Vuur, water, lucht en aarde. Ze huizen in ieder mens. Een ieder gaat verschillend om met deze elementen. De één is meer vuur, de ander is meer een watertype. Wat voor type we zijn heeft invloed op ons dagelijks functioneren, op onze sociale contacten en onze communicatie. Wil je je bewust worden van jouw elementen en hun invloed? Wil je eens experimenteren met de andere elementen en zien wat dat teweeg brengt? Ben je bijvoorbeeld gewend vooral begripvol en meegaand te reageren (water) en zou je eigenlijk wel eens wat feller uit de hoek willen komen (vuur)? Volg dan deze workshop bij ‘Speel eens met vuur’ en ontdek hoe leuk het is om te experimenteren.

Je weet hoe je de verschillende elementen in jezelf kunt aanspreken. Hierdoor heb je in diverse situaties meer mogelijkheden om te reageren en actie te nemen.

Inhoud

Tijdens de workshop ‘In je element’ ligt de nadruk op de theorie van de vier elementen en hun verschijningsvormen, hun karakteristieken. We onderzoeken in welke verhouding vuur, water, lucht en aarde in jou aanwezig zijn. Je ontdekt of je een voorkeur hebt voor één van de elementen. En je ervaart welk effect ze hebben op jouw omgeving. Naast de theorie zullen we theater inzetten om te experimenteren in allerlei situaties.

In de ‘Speel eens met vuur’ losse workshops behandelen we één van onze thema’s. Het is een korte en krachtige manier om jezelf te prikkelen en inzicht te krijgen. Bovendien geeft zo’n workshop je de kans om kennis te maken met onze manier van werken.

Voor meer informatie en aanmeldingen:

john@speeleensmetvuur.nl of 06-20037201
wendy@speeleensmetvuur.nl

Of stel uw vraag via de contact pagina.

Tijd en plaats:
Binnenkort, van 19.30 uur tot 22.30 uur.
Wilt u op de hoogte worden gebracht als de nieuwe workshopdata bekend zijn?
Klik dan hier.


Kosten:
€ 37,50 (incl. BTW).
Prijs voor drie workshops: € 95,=.

Workshop ‘Wat zeg je?’ over communicatie en miscommunicatie

 • resultaat
 • inhoud
 • werkwijze
 • informatie

Resultaat

“Als we iets in een ander willen veranderen, moeten we eerst onderzoeken en kijken of er niet iets is wat beter in onszelf kan worden veranderd” (Jung). Vraag je je wel eens af waarom de communicatie met de één zo soepel verloopt en met de ander zo stroef?

Je hebt inzicht in jouw manier van communiceren en het effect daarvan op een ander. Je hebt handvatten gekregen om ervoor te zorgen dat jouw communicatie met de ander helder, open en gelijkwaardig blijft, ook in moeilijke situaties. Je weet hoe je in het moment kunt ontvangen en reageren.

Inhoud

Tijdens de workshop ‘Wat zeg je?’ behandelen wij verschillende communicatiemodellen. Door middel van theateroefeningen ervaar je wat het effect is van jouw manier van communiceren. Je kunt experimenteren met andere reacties en ervaren wat er dan gebeurt. We zetten improvisatietheater in om te ervaren hoe het is om volledig in het moment te zijn. Dat wil zeggen: te leren ontvangen en te reageren op wat er in het moment gebeurt.

In de ‘Speel eens met vuur’ losse workshops behandelen we één van onze thema’s. Het is een korte en krachtige manier om jezelf te prikkelen en inzicht te krijgen. Bovendien geeft zo’n workshop je de kans om kennis te maken met onze manier van werken.

Voor meer informatie en aanmeldingen:

john@speeleensmetvuur.nl of 06-20037201
wendy@speeleensmetvuur.nl

Of stel uw vraag via de contact pagina.

Tijd en plaats:
Binnenkort, van 19.30 uur tot 22.30 uur.
Wilt u op de hoogte worden gebracht als de nieuwe workshopdata bekend zijn?
Klik dan hier.


Kosten:
€ 37,50 (incl. BTW).
Prijs voor drie workshops: € 95,=.

info@speeleensmetvuur.nl
    Telefoon: 06-20037201      Volg ons via     

lucht

Deskundige begeleiding door een man en een vrouw, beiden trainer en acteur.

Theateroefeningen als middel om jezelf beter te leren kennen.

Door de kracht van de ervaring ontstaat een diepgaand leren.

Veel aandacht voor sfeer en veiligheid zodat je je vertrouwd voelt en nieuwe dingen kunt proberen.

EERST KENNISMAKEN?
Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

over de vier elementen,
Improvisatietheater